1. Gemakkelijk een funderingskist met vorstrand maken

    Een makkelijk manier om een funderingskist met vorstrand maken is een 350mm brede en 500mm hoge kist nemen, en daarin bijvoorbeeld een wapeningskorf te leggen voor een 350mm brede en 400mm hoge kist.

    Je hebt dan naar binnen toe een rand om weg te zagen om vervolgens (met wapeningsstaven) een verbinding te maken met de wapening van je vloer.

    Je kan deze oplossing indien nodig aanvullen met een extra strook randbekisting aan de buitenzijde.

    Lees meer
  2. Estrich vloerverwarming

    Wil je verduurzamen en vloerverwarming aanleggen, maar wil je wel een zwevende ondervloer of zoek je een systeem dat uitermate geschikt is voor de renovatie van een oude vloer? Met de (vooraf gefreesde) R-Floorzz estrich vloerverwarmingsplaten is dit heel eenvoudig te realiseren. We vertellen je hieronder graag nog veel meer over estrich vloerverwarming.

     

     

    Wat is estrich vloerverwarming precies?

     

    De in Nederland geproduceerde R-Floorzz estrich vloerverwarmingsplaten bestaan uit twee platen (duo). Deze worden in de fabriek met lijm aan elkaar verbonden. Daarnaast maken ze in de fabriek ook een liplas voor een mooie verbinding in de lengte als je de estrich platen gaat leggen. Aan de onderkant van deze duo vloerverwarmingsplaten kan er in de fabriek eventueel

    Lees meer
  3. Welke vloerverwarming kan op de bestaande vloer (icm warmtepomp)?

    Geen koude voeten meer en nooit meer radiatoren, die een hoop energie kosten. Dit kunnen een paar redenen zijn, om op vloerverwarming over te stappen. Maar hoe kan je dit op zo'n kort mogelijke tijd realiseren en hoe kan je gebruik maken van droogbouw vloerverwarming platen als je een warmtepomp bezit? Daarvoor heb je een buis nodig van 16 mm past dat wel bij dit systeem (Bij een te dunne buis is er immers niet genoeg doorstroom). Hieronder vertellen we je graag nog meer over het R Floorzz systeem wat de mogelijkheden zijn en waarom dit zoveel voordelen heeft.

     

    Wat is het R Floorzz systeem precies?

    Het R Floorzz systeem bestaat uit voor gefreesde droogbouw vloerverwarmingsplaten, die voor het grootste gedeelte zijn gemaakt van EPS. Hoogstwaarschijnlijk herken je dit materiaal eerder, als we het piepschuim of tempex noemen. Deze brandwerende platen worden in de fabriek voorgefreesd waardoor je de vloerverwarmingsleidingen in ieder gewenst patroon kan leggen.

    Lees meer
  4. Hét alternatief voor vloerverwarming middels Fermacell platen infrezen

     

     

     

    R Floorzz mono of estrich vloerelementen zijn het handige en snelle vloerverwarming alternatief voor het zelf infrezen van Fermacell platen.

    Lees meer
  5. Welke vloerwarming zonder vloer eruit?

    Wil je graag vloerverwarming aanleggen maar zit je niet te wachten op om heel de vloer eruit te halen. Geen probleem met het R floorz systeem zonder vloer verwijderen. Heel eenvoudig om te leggen en in de meeste gevallen binnen één dag te realiseren. We vertellen je hieronder graag nog meer over vloerverwarming zonder dat de vloer eruit moet.

     

     

    Zonder vloer eruit een vloerverwarmingssysteem aanleggen

     

    Wellicht heb je al eens vaker nagedacht over het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem. Maar ben je bij de gedachten dat dan heel de vloer eruit moet toch weer afgehaakt. Natuurlijk kost het uithalen van de hele vloer een hoop tijd en dan hebben we het nog niets eens gehad over de rommel die dat geeft. Gelukkig hoeft dit niet en is er een hele goed alternatief. Namelijk het R floorz systeem waarbij de vloer er niet uit hoeft. Dit systeem bestaat uit droogbouw vloerverwarmingsplaten die je direct op bijna alle ondergronden kan l

    Lees meer
  6. Zwevende vloer met vloerverwarming: R Floorzz Estrich

    Wil je graag vloerverwarming met een warmtepomp, maar dan wel in combinatie met een zwevende vloer? Dit is heel eenvoudig te realiseren met de R floorzz Estrich duo droogbouw vloerverwarmingsplaten. Deze is bijvoorbeeld heel goed toepasbaar op vloeren waar de opbouwhoogte en het gewicht (mag niet te zwaar wegen) zeer belangrijk zijn. We vertellen je hieronder graag nog meer over een zwevende vloer met R floorzz estrich duo vloerelementen.

     

     

    Een zwevende vloer met R Floorzz estrich duo vloerverwarmingsplaten

     

    Heb je een bestaande oude vloer of een vloer waarbij het belangrijk is dat de vloerdelen die erop komen niet te zwaar van gewicht zijn? Dan zijn de R Floorzz estrich duo vloerverwarmingsplaten een uitstekende keuze. Ook heel geschikt voor een vloer die wat schuin afloopt. Deze

    Lees meer
  7. Hoeveel meter vloerbuis per groep voor vloerverwarming met warmtepomp?

    Vloerverwarming met een waterpomp is een energiezuinige en comfortabele manier om je huis te verwarmen. Via buizen onder de vloer circuleert warm water, dat voor een gelijkmatige en aangename temperatuur in de ruimte zorgt. Het is belangrijk om bij het installeren van vloerverwarming met een warmtepomp te letten op de diameter van de buis. Maar vergeet daarbij niet om ook rekening te houden met de buislengte. Waarom dat belangrijk is lees je in dit artikel.

     

     

    Waarom is de buislengte zo belangrijk?

     

    Wil je je huis efficiënt verwarmen en optimaal gebruik maken van je vloerverwarmingssysteem dan is het zaak om rekening te houden met de lengte van de buizen die gelegd worden. Als de buislengte te lang is, kan het water dat door de buizen stroomt niet voldoende

    Lees meer
  8. Zelf een vlonder aanleggen

    Een vlonder is een mooie ondergrond, voor een leuke zithoek en geeft de hele tuin een andere uitstraling. Het hout zorgt ervoor dat de tuin een nog meer natuurlijke sfeer krijgt. Maar wat heb je nodig om een vlonder te maken en hoe pak je deze klus aan? We vertellen je er hieronder graag nog wat meer over.

     

     

    Hoe begin je met het maken van een vlonder?

     

    Het begint eigenlijk met het formaat van de vlonder uitzetten. Hoe groot wil je het hebben en waar moet die precies komen? Hier gebruik je wat kleine houten balkjes of paaltjes voor die je op de gewenste plaatsen in de grond zet. Tussen de paaltjes span je een

    Lees meer
  9. Een Doe Het Zelf Droogbouw Vloerverwarming Zelf Leggen

    Droogbouw vloerverwarming stappenplan in zes stappen

     

    Vloerverwarming is ideaal. Zo’n systeem verwarmt beter en efficiënter dan radiatoren en het scheelt ook nog ruimte. Nou denk u misschien dat het aanleggen van vloerverwarming kostbaar en tijdrovend is. Daarom beginnen sommige mensen er toch niet aan. Zelf vloerverwarming leggen is echter goed te doen. Zeker met de voorgefreesde vloerplaten van Floorzz, die u het lastigste werk uit handen nemen.

    En met als één van de weinige droogbouwsystemen met 16mm buisdiameter is uw vloerverwarming altijd warmtepomp geschikt!

     

    Met de volgende zes stappen legt u eenvoudig zelf uw eigen vloerverwarming.

    Lees meer
  10. Een fundering maken met piepschuim kist

    Een fundering maken met piepschuim kist

     

    Bij het storten van een fundering van beton hebben we een bekisting nodig. Dat is een vorm of mal waar het beton wordt ingestort. De functie van bekisting is dus als het ware tijdelijk. Als bekisting hebben we de keuze uit verschillende materialen en uitvoeringen. Een bekisting is onmisbaar om het beton op de juiste plaats te houden tijdens het drogen en het harden. Het hardingsproces kan enkele dagen tot een paar weken duren. Een betonbewapening zorgt voor de stevigheid van de bekisting. Het gaat meestal om stalen korven.

     

     

     

    Een fundering is onmisbaar

     

    Bij de meeste bouwprojecten heb je een fundering nodig. Dat is zo bij het bouwen van woningen, een garage of een aanbouw, een schuur

    Lees meer