1. Een Doe Het Zelf Droogbouw Vloerverwarming Zelf Leggen

  Droogbouw vloerverwarming stappenplan in zes stappen

   

  Vloerverwarming is ideaal. Zo’n systeem verwarmt beter en efficiënter dan radiatoren en het scheelt ook nog ruimte. Nou denk u misschien dat het aanleggen van vloerverwarming kostbaar en tijdrovend is. Daarom beginnen sommige mensen er toch niet aan. Zelf vloerverwarming leggen is echter goed te doen. Zeker met de voorgefreesde vloerplaten van Floorzz, die u het lastigste werk uit handen nemen. Met de volgende zes stappen legt u eenvoudig zelf uw eigen vloerverwarming.

   

   

  Stap 1: maak een vloerverwarming legplan

   

  Een legplan is een belangrijke stap bij het installeren van vl

  Lees meer
 2. Een fundering maken met piepschuim kist

  Een fundering maken met piepschuim kist

   

  Bij het storten van een fundering van beton hebben we een bekisting nodig. Dat is een vorm of mal waar het beton wordt ingestort. De functie van bekisting is dus als het ware tijdelijk. Als bekisting hebben we de keuze uit verschillende materialen en uitvoeringen. Een bekisting is onmisbaar om het beton op de juiste plaats te houden tijdens het drogen en het harden. Het hardingsproces kan enkele dagen tot een paar weken duren. Een betonbewapening zorgt voor de stevigheid van de bekisting. Het gaat meestal om stalen korven.

   

   

   

  Een fundering is onmisbaar

   

  Bij de meeste bouwprojecten heb je een fundering nodig. Dat is zo bij het bouwen van woningen, een garage of een aanbouw, een schuur

  Lees meer
 3. Gas besparen middels isolatie

  Het is tegenwoordig steeds makkelijker om geld te besparen op je energierekening. Toch is slechts twee op de drie huishoudens in Nederland goed geïsoleerd. Zonde, want bewoners van geïsoleerde woningen houden jaarlijks zo een € 2000 extra over om te sparen of te besteden. Daarnaast brengt een goed geïsoleerde woning nog andere voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld een hoger wooncomfort omdat de woning altijd een aangename temperatuur heeft, en goede isolatie zorgt bovendien voor minder CO2-uitstoot. Er zijn genoeg klussen die je zelf kunt doen om je woning van goede isolatie te voorzien. In dit artikel lees je hoe je op verschillende manieren geld bespaart op jouw energierekening.

   

   

   

  Hoe weet je of jouw woning goed is geïsoleerd?

   

  Via een goede isolatie blijft jouw huis op temperatuur en verlies je geen warmte. Hierdoor heb je minder energie nodig om het leefk

  Lees meer
 4. Een huis verbouwen, waar begin je?

  Het verbouwen van een huis is een grote beslissing die veel overwegingen met zich meebrengt. Uiteindelijk zal de beslissing afhangen van uw budget, tijd, vaardigheden en doelen voor het verbouwen van uw huis. Of u nu een klein project heeft of een complete renovatie, het verbouwen van uw huis is een leerrijke en verrijkende ervaring die een investering waard is. Het eerste waar u over na moet denken als u overweegt om een huis te verbouwen, is uw budget. Omdat er veel opties zijn bij het verbouwen van een huis, is het belangrijk om een realistisch budget te stellen. Onderzoek verschillende materialen en procedures om een goed begrip te krijgen van de kosten van het verbouwen van uw huis. Als uw budget te beperkt is, overweeg dan om te beginnen met het aanpakken van kleinere projecten. Naast het overwegen van uw budget, moet u ook rekening houden met de tijd die u in het project kunt steken. Het verbouwen van een huis kan een lange tijd in beslag nemen en het is belangrijk om ervoor

  Lees meer
 5. Waarom je huis isoleren?

  Het is belangrijk om je huis te isoleren. Isolatie kan

  Lees meer
 6. Wat is een telescoop ladder?

  Een telescoop ladder is een ladder die uitgevouwen kan worden tot een bepaalde hoogte. Het is een veelzijdig en handig gereedschap dat ideaal is voor het bereiken van moeilijk te bereiken plaatsen. De ladder heeft meestal meerdere verstelbare segmenten die uit elkaar kunnen worden geschoven om de hoogte aan te passen.

  Voordelen van een telescoop ladder
  1. Telescoop ladders zijn extreem compact en kunnen worden opgeborgen in kleinere ruimtes.
  2. Telescoop ladders kunnen worden aangepast aan verschillende lengtes om zo een breed scala aan hoogtes te bereiken.
  3. Ze zijn lichter dan traditionele ladders, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren zijn.
  4. Ze hebben geen losse onderdelen, wat betekent dat ze minder kans hebben om schade te oplopen.
  5. Telescoop ladders zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen weinig onderhoud.

  Lees meer
 7. Wat is een koevoet?

  Een koevoet is een gereedschap dat wordt gebruikt om voorwerpen klem te zetten, te verwijderen of te verplaatsen. Het bestaat uit een steel met een kruiskop en twee armen die uitsteeksel bevatten. De armen worden geopend of gesloten door middel van een scharnierpunt. Het wordt vaak gebruikt om spijkers of andere voorwerpen uit hout te verwijderen. De naam koevoet is afgeleid van het Nederlandse woord 'koeienvoet'. Dit is een oudere naam voor het gereedschap dat gebruikt wordt om losgekomen schroeven of bouten vast te draaien. Ook heeft het koevoet gereedschapsstuk wat weg van de voet van een koe.

  Een koevoet is lang omdat het een efficiënt en veelzijdig gereedschap is dat gebruikt kan worden voor het werken met metalen platen en voor het openen van sloten. Het lange design van een koevoet zorgt ervoor dat er meer kracht kan worden toegepast bij het openen van sloten en het werken met metalen platen, waardoor het een veelzijdig gereedschap is dat voor veel verschillende doeleinden

  Lees meer
 8. Wat is een inbus sleutel?

  Een inbus sleutel is een type sleutel met een zeshoekige kruiskop die gebruikt wordt om schroeven te bevestigen. Ze worden vaak gebruikt voor kleinere schroeven en om kleine stukjes apparatuur in elkaar te zetten. Inbussleutels zijn gemaakt van staal, messing of kunststof. Inbussleutels komen altijd in een setje omdat er verschillende maten en vormen nodig zijn om verschillende schroeven te passen. De meeste sets bevatten een reeks inbussleutels met verschillende maten, zodat je altijd de juiste sleutel hebt om de schroef aan te draaien.

  Veelvoorkomende toepassingen voor inbussleutels:

  1. Monteren en demonteren van meubels.
  2. Verbindingen maken en losmaken in elektrische apparatuur.
  3. Verbindingen maken en losmaken in auto's.
  4. Verbindingen maken en losmaken in speelgoed en apparaten.
  5. Reparaties in huishoudelijke apparaten.
  6. Verbindingen maken en losmaken in tuinapparatuur.
  7. Monteren en demonteren van staalconstructies.
  8.

  Lees meer
 9. Belang van een goede fundering

  Een goede fundering is belangrijk omdat het de basis is voor een structuur. De fundering is het ondersteunende element waarop een structuur wordt gebouwd. Als de fundering niet goed is, zal de structuur instabiel zijn en kan het inzakken of instorten. Daarom is het belangrijk om een stevige en betrouwbare fundering te hebben om een structuur op te bouwen die duurzaam en veilig is.

  Goede materialen voor een fundering zijn beton, gewapend beton en gegalvaniseerd staal. Voor verschillende soorten funderingen zijn er verschillende materialen die kunnen worden gebruikt. Beton is een veelgebruikt materiaal voor funderingen, omdat het sterk en duurzaam is. Gewapend beton wordt gebruikt voor funderingen met meer draagkracht en structurele stabiliteit. Gegalvaniseerd staal is een goede optie voor funderingen die meer corrosiebestendigheid en sterkte vereisen.

  Lees meer
 10. Wat is cement?

  Cement is een poederachtige, kleurloze of witgrijze stof die meestal wordt gemaakt door het vermalen van kalksteen en klei. Het wordt gebruikt als een bindmiddel in beton, mortel en stucwerk en is een van de meest belangrijke ingrediënten in de bouw. Het woord "cement" is voor het eerst vermeld in de Romeinse literatuur in de 1e eeuw voor Christus, maar de moderne versie van het materiaal zoals we het vandaag de dag kennen, is uitgevonden in de 18e eeuw. De eerste patenten voor cement werden in de jaren 1824 en 1825 afgegeven.

  Wat zijn de voordelen van cement?

  1. Hoge duurzaamheid: Cement is zeer duurzaam en heeft een levensduur van meer dan 100 jaar.

  2. Sterke en stabiele verbindingen: Cement heeft een hoge sterkte en is bestand tegen de veroorzaakte door weersomstandigheden.

  3. Waterbestendigheid: Cement is waterbestendig en kan worden gebruikt in veel verschillende omgevingen.

  4. Gemakkelijk te gebruiken: Cement is gemakkelijk

  Lees meer